Firmele de salubrizare care au contracte in Bucuresti

Home » Firmele de salubrizare care au contracte in Bucuresti

evacuare-moloz-container2Companiile de salubrizare care au contracte încheiate cu cel putin un sector din Bucureşti.

1) Romprest Service SA:

 • firmă cu o cifră de afaceri de 63,1 mil. euro în 2011
 • are încheiat un contract cu primăria sectorului 1 din 2008 pe 15 ani şi cu sectorul 5, câştigat în 2012, în valoare de 10 mil. euro.
 • În Sectorul 5, curăţenia este asigurată de firma Romprest în baza unei licitaţii organizate de către Primăria Capitalei deoarece primarul PSD, Marian Vanghelie, a susţinut în repetate rânduri că nu are bani pentru astfel de servicii. Valoarea estimată a contractului este de 45,7 milioane de euro. Contractul a fost atacat în instanţă din cauză că licitaţia a fost organizată de primarul general fără acordul consilierilor municipali.

2) Supercom SA

 • contract încheiat în 1999 cu Sectorul 2.
 • Supercom a realizat o cifră de afaceri de 32,2 mil. euro în 2011 şi un profit net de 0,4 mil. euro.

3) Rosal Grup SA

 • asigură curăţenia în sectorul 3 al capitalei.
 • Compania a realizat afaceri în valoare de 37,6 mil. euro în 2011 şi un profit de 3,1 mil. euro.

4) RER Ecologic Service Rebu SA

 • contract de salubrizare cu secrorul 4 din 2010.
 • Rebu a avut o cifră de afaceri de 22 mil. euro în 2011 şi un profit de 1,7 mil. euro.

5) Urban SA

 • contract cu sectorul 6
 • a obţinut o cifră de afaceri de 41,5 mil. euro în 2011 şi un profit net de 0,1 mil.euro.
 • Contractul a fost încheiat în 1999 și a expirat în 2004, dar prelungit ulterior prin act adiţional.

Legea salubrizării şi transferarea acestui serviciu de la sectoare la Primăria Capitalei a generat cele mai aprige conflicte între primarii din Bucureşti. În prezent, serviciul este contractat de administraţiile locale şi prestat de firme private în toate sectoarele Capitalei, cu excepţia Sectorului 5 unde este asigurat de Primăria Capitalei deoarece edilul Marian Vanghelie „nu are bani”, după cum declară.

Prin amendarea legii în Comisia de Industrii a Camerei Deputaţilor s-a propus, printre altele, ca serviciul de salubritate să fie reglementat la nivelul întregii Capitale, aşa cum se întâmplă şi în cazul transportului public în comun sau distribuirea energiei termice şi alimentarea cu apă, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti pe care îl conduce Oprescu.

Proiectul de modificare a legii 101/2006 privind serviciul de salubrizare dezbătut in aceste zile în Comisia de Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor, acordă exclusivitate operatorilor de salubritate asupra colectării deşeurilor municipale, atât cele provenind de la gospodăriile private cât şi cele de la persoanele juridice, comerţ, industrie şi servicii, suprimand rolul celorlaţi jucători din piaţa reciclarii deşeurilor.

Acelaşi proiect de lege care a generat dispute privind competenţa gestionării serviciului de salubritate între primăriile de sector şi Primarul General Sorin Oprescu ascunde şi alte daruri otrăvite, de aceasta data pietei de reciclare din Romania. Aflata pe ultimele locuri in UE cu o rata de reciclare de numai 4% fata de o medie europeana de 40%, tara noastra se pregateste prin grija unor parlamentari PSD sa inchida definitiv socotelile cu respectarea obligatiilor de Stat Membru de aceasta data prin prisma incalcarii flagrante a aquis-ului comunitar in domeniul mediului si concurentei.

 

Comments & Responses

One Response so far.

 1. pantea alexandru spune:

  Sector.4,str.Ctin Radulescu-Motru
  PS$ mi-a cerut aviz ptr. AC ;lucrarile sunt la bloc si sunt amenajari interioare;
  VA ROG :
  -suteti autorizati sa eliberati acest acord?
  -ce acte ,unde este mai aproape ptr. prezentare?osta si cat dureaza?
  Cu multumiri Al.Pantea
  -cat c

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *